Lis 30

Jak nakrájet cibuli

Posted in Jidlo

Cibule 200x120 Jak nakrájet cibuliCibule je základní surovinou pro značné množství pokrmů. Česká kuchyně by se bez této kořenové zeleniny takřka neobešla. Zná ji asi každý. V syrovém stavu velmi štiplavá a pronikavá. Určitě se nedá konzumovat jako jablko, i když se najdou i tací. Víte však, jak se cibule krájí? Pokud vám krájení cibule dělá slzné problémy, tak je to jen z toho důvodu, že jste ve špatné pozici vůči pohybu větru. Postačí si jen stoupnout opačně a je po problému.

Jak nakrájet cibuli na guláš

Cibuli si rozkrojte na polovinu. A začněte svým nožem odkrajovat plátky směrem k bubákovi. Koncem nože neprořízněte cibuli až k podložce. Bubáka se snažte zachovat nedotčeného. Zajistí vám, že se cibule nerozpadne. Následně si cibuli otočte a krájejte křižně. Zbytek – bubák – patří jen do vývaru. Do guláše nepoužívejte.

Jak nakrájet cibuli najemno

Rozdělte si cibuli na půl a koukněte, kde je bubák, kterého neprořezávejte. Klasicky krájejte na jemné plátky. Bubák drží cibuli pohromadě. Následně podélně nakrojte nejméně 2x k bubáku a po té křižně pokrájejte. Takto máte připravenou cibuli najemno.

Jak nakrájet cibuli na Vídeň

Tento způsob krájení je nejjednodušší. Cibuli rozkrojte na půl a pokrájejte na tenké proužky, tzv. půlkolečka. Nyní máte jistotu, že vás krájení cibule nepřekvapí, ani nezaskočí.

comments: 0 »

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

„Láska vdaných žen je nejcennější na světě, manželé o tom ovšem nevědí.“ Oscar Wilde