Úno 8

Hlívá ústřičná – nejen chutná

Posted in Jidlo

Hlíva nejen chutná v naší kuchyni, ale také díky látkám v ní obsažené dokáže i léčit. Mezi hlavní a nejúčinnější látky patří např. uhlovodany, vitaminy C a B, thiamin, thiacin, minerální látky a další spousta neménně důležitých složek. hlíva díky tomuto složení dokáže chránit nervovou soustavu, organismus před aterosklérozou. Nejcenější přísadou, však je glukan, který aktivuje celý imunitní systém.

13904 Hlívá ústřičná   nejen chutná

Glukany

Jsou to mimořádné látky, jenž se starají nejen o náš celkový munitní systém. Navíc čistí tělo od nežádoucích látek jako jsou toxiny, alergeny, cholesterol, ale také zbytky léčiv a nepotřebné stravy. Hlídají hladinu cukru v krvi, a proto je hlíva vyhledávaná diabetiky a lidmi s chorobami srdce a cév.

Léčivé účinky

  • Výborná proti virovým onemocněním. Působí protizánětlivě a je skvělým bojovníkem proti plísňovým infekcím.
  • Působí blahodárně při problémech s hemeroidy. Křečové žíly, bércové vředy, popáleniny, ekzemy to vše dokáže hlíva ústřičná léčit.
  • Působí preventivně proti rakovině
  • Snižuje cholesterol a cukr v krvi.

Výskyt

Mimo to, že ji najdete v regálu v obchodech, tak se ve svém hojném druhovém zastoupení nachází na kmenech listnatých stromů (tpoly, buky, dubyvrby, ořešáci, jasani). Dá se nalézt i mimo les jako jsou parky a zahrady. Pokud patříte mezi nadšence této houby, tak si ji můžete na dřevitých odpadech a slámě pěstovat sami.

kuchyně

Její použití je opravdu široké. Hodí se do polévek, omáček, k těstovinám, masům. Můžete si z ní udělat klasické řízky, naložit ji do octa, usušit. Dají se z ní dělat škvarky. Nejlepší je však čerstvá nebo tepelně upravená max. do 40 stupňů celsia.

comments: 0 »

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aminokyseliny pro svaly, sílu a regeneraci